Ubisoft’tan Yeni Yan Kuruluş: Oyun Dünyasında Devrim Yolda!
Ubisoft'un yeni Tencent yan kuruluşu, hikaye odaklı, canlı hizmet ve mobil oyunlara odaklanacak.

Mart ayında Ubisoft, Assassin’s Creed, Far Cry ve Rainbow Six serilerini kapsayan yeni bir yan kuruluş oluşturduğunu duyurdu. Bu yeni yapının nasıl şekilleneceğine dair bazı sızan bilgilerimiz vardı, ancak nihayetinde bu yan kuruluşun gelecekteki odak noktasının ne olacağına dair daha resmi bir güncelleme aldık.
Ubisoft’un Yeni Yan Kuruluşunun Hedefleri
Ubisoft’un 2025 mali yılına ait kazanç raporunda, bu yeni yan kuruluşun “her zaman popüler, milyar euroluk franchise’lar oluşturmaya odaklanacağı” belirtildi. Bu hedefe ulaşmak için şu alanlara odaklanacak:
- Hikaye odaklı tek oyunculu deneyimlerin kalitesini artırmak
- Zengin çok oyunculu özelliklerle daha sık içerik güncellemeleri sunan canlı hizmet tekliflerinin genişletilmesi
- Ubisoft’un teknolojik altyapısını kullanarak içerik üretimini önemli ölçüde artırmak
- Mobil ve Çin gibi henüz yeterince keşfedilmemiş pazarlara girmek
Bu yeni yan kuruluşun Tencent ile olan ortaklığı kapsamında, Ubisoft’un Çin oyun pazarında yer edinmeye çalışması veya mobil portföyünü güçlendirmeyi hedeflemesi hiç de şaşırtıcı değil. Ancak bu yeni yapının Ubisoft geliştiricileri üzerindeki etkisinin ne olacağı henüz belirsizliğini koruyor.
Yeni Organizasyon Yapısı ve İş Gücü Düzenlemeleri
Yeni yan kuruluşun odak noktalarına dair bilgilerden önce, Ubisoft’un raporunda, “oyun modelini yeniden şekillendirmeye ve oyuncu ihtiyaçlarını daha iyi karşılamaya yönelik çalışmalar yürüttüğünü, üst düzey oyun kalitesi sunmayı ve disiplinli sermaye tahsisini sağlamayı hedeflediğini” belirtiyor. Yönetimin, yıl sonuna kadar yeni organizasyona dair bir açıklama yapması bekleniyor.
Raporun ilerleyen kısımlarında Ubisoft, “devam eden hedefli yeniden yapılandırmalar” yoluyla maliyetleri azaltmayı planladığını ifade ediyor. Bu durum, Ubisoft’un bu yılın sonuna kadar daha fazla işten çıkarmalar yapacağına işaret ediyor. Video oyun endüstrisi son birkaç yıldır süregelen kitlesel işten çıkarmalarla sarsılıyor ve görünürde bir son yok gibi görünüyor.