Samsung, 2nm Teknolojisiyle Çip Endüstrisinde Rekabeti Kızıştırıyor

Samsung'un 2nm teknolojisi, NVIDIA'nın tüketici ve yapay zeka GPU'larında kullanılmaya başlanacak.

Samsung, çip endüstrisinde liderlik mücadelesi veriyor; Koreli dev, 2nm teknolojisi ile büyük bir atılım gerçekleştirdi.

Samsung’un 2nm Teknolojisi, TSMC İçin Geçerli Bir Alternatif Olabilir

Son teknoloji üretim süreçleri açısından şu an pek rekabet bulunmamakta. TSMC, 2nm sürecinde yalnızca daha erken üretim takvimi ile değil, aynı zamanda müşteri kabulü açısından da önde olduğu bildiriliyor. Ancak, Kore medyası Chosun Biz’in raporuna göre, bu sefer arenada birçok rakip olacak. Samsung’un 2nm teknolojisi, teknoloji devleri tarafından benimsenmek üzere hazır durumda ve NVIDIA ile Qualcomm, değerlendirme aşamasında.

Çip endüstrisinde “ikinci bir tedarikçi” ihtiyacı oldukça belirgin. TSMC’nin 2nm gibi süreçler için üretim hatları oldukça dolu. Apple, NVIDIA ve Qualcomm gibi şirketler, çip ihtiyaçları için tek bir kaynağa bel bağlayamazlar. Bu nedenle, çift kaynak stratejisine yöneliyorlar ve Samsung bu süreçte ana ortak olma yolunda ilerliyor. Koreli dev, önceki 3nm GAA süreçlerinde pazar kabulü için yeterli verim oranlarını elde edemediği için sıkıntılar yaşamıştı; ancak 2nm teknoloji ile bu durumun değişmesi bekleniyor.

Samsung’un 2nm verim oranları şu anda %40 seviyesinde ve zamanla sürekli gelişim gösterdiği belirtiliyor. Şirketin GAA (Gate-All-Around) uygulamasında kontrolü sağladığı ve bu sayede hem 2nm hem de 3nm süreçlerinde büyük iyileşmeler elde edildiği iddia ediliyor. TSMC’nin 2nm verim oranlarının şu anda %60 civarında olduğu biliniyor, bu da Samsung’un çok geride olmadığını gösteriyor.

Samsung’un Amerika’daki Üretim Planları

Koreli dev ayrıca, 2nm çiplerin ABD’de üretileceğini ifade etti. Taylor tesisinin bu süreç için hazırlanması, Samsung’un çip işinde önemli bir rol oynayabilir. Özellikle 2nm teknolojisi ile oldukça sağlam adımlar atan şirketin gelecekte neler yapacağını görmek ilginç olacak.

Batuhan BOLAT

Dijithal'in kurucusu ve yapay zeka terbiyecisi. İstatistik ve veri bilimine meraklı bir üniversite öğrencisi. Oyun ve teknoloji bağımlısı, fotoğrafçılığa da meraklı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu